Αβοκάντο hass Χανίων καθόλου ψεκασμένα. Μια μερίδα αβοκάντο (70 γρ.) θα μας δώσει 330 mg ή 17% των καθημερινών μας αναγκών σε κάλιο.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και φυτικές ίνες, το καθιστά επωφελές για τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων και της καρδιάς.
Η πρώτη ερευνητική μελέτη έγινε το μακρινό 1960 και έδειξε ότι η κατανάλωση 0,5-1,5 αβοκάντο την ημέρα μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Νεότερες μελέτες δείχνουν ότι το αβοκάντο μειώνει σημαντικά τα τριγλυκερίδια αίματος και την «κακή» LDL χοληστερόλη. Αυτό οφείλεται κυρίως στα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και το ισχυρό αντιοξειδωτικό του περιεχόμενο (βιταμίνες και φυτοχημικές ουσίες όπως η λουτεΐνη, η βιταμίνη Ε και το φυλλικό οξύ), τα οποία του χαρίζουν αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.