6 μήνες πριν
36 Προβολές

Eλαιόλαδο 5 Λίτρα – Άρης Τσάλτας

Κατηγορία: Αγροτικά
Κατηγορία: Ελαιόλαδο - Ελιές - Παράγωγα
Κλεισούρα 240 10, Ελλάδα Ανοιγμα χάρτη
Τιμή από: 30€ τεμάχιο/αναγραφ. βάρος

Είμαστε παραγωγοί ελαιολάδου, ποικιλίας κορωνέικης. Το χωριό μας, που καλλιεργούμε τις ελιές μας (Κλεισούρα Μεσσηνίας ), απέχει 15 χιλ. από την Κορώνη. Καλλιεργούμε 2.500 ρίζες ξερικές ελιές σε υψόμετρο 370μ. σε ημιορεινή περιοχή.

Βρισκόμαστε στη 2η χρονιά μεταβατικού σταδίου για παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου υπό την εποπτεία της εταιρείας πιστοποίησης βιολογικών προιόντων COSMOCERT A.E.

Η συγκομιδή του καρπού μας ξεκινάει αρχές Οκτώβρη κι ολοκληρώνεται στο τέλος του ίδιου μήνα. Το αποτέλεσμα είναι ένα έξτρα παρθένο αγουρέλαιο με πολύ χαμηλή οξύτητα (0,3%) και πολύ υψηλό αριθμό σε πολυφαινόλες (745mg/kg). Έχει χαρακτηριστική πικρή γεύση, έντονο πράσινο χρώμα, φρουτώδες άρωμα που θυμίζει φρεσκοκομμένη άγουρη ελιά.

Η επεξεργασία του καρπού μας γίνεται σε υπερσύγχρονο διφασικό ελαιουργείο σε θερμοκρασία ψυχρής έκθλιψης 25° C. Στη συνέχεια το λάδι αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σταθερής θερμοκρασίας και διατίθεται είτε φιλτραρισμένο είτε αφιλτράριστο δια φυσικής καθίζησης.

Είναι γνωστό ότι το αγουρέλαιο γίνεται ανάρπαστο στις διεθνείς αγορές τα τελευταία χρόνια λόγω της υψηλής διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας κι έχει σε αρκετές περιπτώσεις διπλάσια τιμή από το συμβατικό ελαιόλαδο. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η πρώιμη συγκομιδή και εξαγωγή του ελαιολάδου στα ελαιοτριβεία έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή σημαντικά μικρότερης ποσότητας ελαιολάδου από τους παραγωγούς και την αύξηση αναλογικά της τιμής του αγουρέλαιου.

Το λάδι μας με 745 πολυφαινόλες υπερβαίνει τριπλάσια το όριο των 250 μονάδων που απαιτείται για να πάρει ένα ελαιόλαδο ισχυρισμό υγείας.

Ο καταναλωτής το παραλαμβάνει σε ανοξείδωτα δοχεία 5 λίτρων με καπάκι ασφαλείας μιας χρήσης.

Τύπος Υπηρεσίας: Πώληση Τροφίμων
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Επικοινωνίας
Περιφέρεια: Πελοπόννησος

Προνόμια Πωλητή

Πωλητής με μεγάλη προσφορά στην ομάδα
Πωλητής με μεγάλη χρονική διάρκεια

Βιολογικό Προϊόν

Ναί με Πιστοποίηση
Άρης Τσάλτας
Μέλος εδώ και: 6 μήνες
Καλαμάτα
Δείτε όλα τα προϊόντα/αγαθά
306 * * * * * * * * *
Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στη σύγκριση
Αναφορά κατάχρησης

Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.

Ελευθέρου Ανθρώπου 86, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media
© 2022 FarmerPlace. All rights reserved. Created by GK