Οι ελιές Καλαμών έχουν ομοιογενές αλλά με διακυμάνσεις σοκολατί έως σκούρο καφέ ή ιώδες χρώμα και είναι χαρακτηριστικά μυτερές. Είναι συμπαγείς και τραγανές, με διακριτική φρουτώδη γεύση, η οποία είναι επίσης αλμυρή, ελαφρώς πικρή και ξυδάτη. Τρώγονται όπως είναι ως μεζές-ορεκτικό, σε σαλάτες και ειδικά στην ελληνική χωριάτικη σαλάτα, συνοδεύουν και χρησιμοποιούνται σε πολλές συνταγές.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.