Συγκομίζονται κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, για να διατηρούν το ανοιχτό πράσινο χρώμα τους και να έχουν σκληρή σάρκα, λόγω του ότι σε αυτό το στάδιο η ελιά είναι άγουρη. Αυτό το γεγονός οδηγεί στο τσάκισμα της ελιάς, προκειμένου κατά την ζύμωσή της να προστεθεί ξινό και μάραθος, σαν αρωματικό, για να έχει εξαιρετική γεύση και αίσθηση λεμονιού.
Συσκευασίες 2 και 5 kg καθαρό βάρος σε χαρτοκιβώτια 6 x 2 kg και 2 x 5 kg.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.