2 έτη πριν
268 Προβολές

Μέλι Δάσους 970γρ – Παναγιώτης Τσαγδής

Κατηγορία: Αγροτικά
Κατηγορία: Μέλι - Παράγωγα
Πετρούπολη 132 31, Ελλάδα Ανοιγμα χάρτη
Τιμή από: 10€ τεμάχιο/αναγραφ. βάρος

Το μελίτωμα που δίνουν κάποια δέντρα όπως η βελανιδιά και το ρόμπολο, το νέκταρ από τα άνθη δέντρων και λουλουδιών, τα συλλέγει η μέλισσα και δημιουργεί το περίφημο μέλι δάσους. Το μέλι δάσους είναι πάντα πολύ σκούρο, σχεδόν μαύρο, σε ρευστή κατάσταση. Μόλις κρυσταλλοποιηθεί, παίρνει ωραίες καφέ αποχρώσεις. Το άρωμά του είναι κυμαινόμενο. Θυμίζει ίσως τα ξερά φύλλα της δασικής υποβλάστησης. Στο στόμα, το μέλι δάσους δίνει μια αίσθηση γλυκερή, δασώδη, όπου πολλές φορές ξεχωρίζουν μια πνοή τσάι και μια υποψία μέντας.

Η κρυσταλλοποίηση του μελιού δάσους είναι συνήθως- λόγω μελιτώματος- πολύ αργή και γίνεται μετά από πολλούς μήνες. Σε περίπτωση, όμως, που έρθει πολύ πιο γρήγορα, σημαίνει ότι η αναλογία του νέκταρος των ανθέων σε σχέση με το μελίτωμα είναι περισσότερη.

Ιδιότητες

Το μέλι δάσους, όπως όλα τα σκουρόχρωμα μέλια, έχει μεγάλη θρεπτική αξία και υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Είναι πολύ πλούσιο σε ιχνοστοιχεία, όπως φώσφορο, ασβέστιο, θείο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και χαλκό.

Το μέλι δάσους διαθέτει, ακόμη αντισηπτικές ιδιότητες. Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του έλκους και της αναιμίας. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε χολίνη, βοηθά τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Τύπος Υπηρεσίας: Πώληση Τροφίμων
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Επικοινωνίας
Περιφέρεια: Αττική

Προνόμια Πωλητή

Πωλητής με μεγάλη προσφορά στην ομάδα
Πωλητής με μεγάλη χρονική διάρκεια
Παναγιώτης Τσαγδής
Μέλος εδώ και: 2 έτη
Ιωνίας 46, Πετρούπολη, Αττική, 13231
Δείτε όλα τα προϊόντα/αγαθά
306 * * * * * * * * *
Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στη σύγκριση
Αναφορά κατάχρησης

Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.

Ελευθέρου Ανθρώπου 86, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media
© 2022-24 FarmerPlace. All rights reserved. Created by G.K.