Συλλέγεται το φθινόπωρο. Η περιοχή της Όχης και ευρύτερα είναι πλούσια σε ανθοφορία πορφυρής ερείκης ( μωβ Κισούρι).
Έχει σκούρο κοκκινοχάλκινο χρώμα, ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. Πλούσιο σε μέταλλα, πρωτεΐνες, αμινοξέα, ένζυμα και βιταμίνες του συμπλέγματος B. Κισούρι είναι η τοπική ονομασία του μελιού, το οποίο μέσα στο 2023 θα φέρει τον χαρακτηρισμό Π.Ο.Π. & Π.Γ.Ε.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.