1 έτος πριν
152 Προβολές

Μέλι Καστανιάς 1 Κιλό – Μακεδονικές Μέλισσες

Κατηγορία: Αγροτικά
Κατηγορία: Μέλι - Παράγωγα
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Ανοιγμα χάρτη
Τιμή από: 10€ τεμάχιο/αναγραφ. βάρος

Η καστανιά είναι ένα δέντρο ιδιαιτέρα διαδεδομένο σε ολόκληρη την ορεινή ζώνη της Ελλάδας. Θεωρείται σπουδαίο μελισσοκομικό φυτό και αυτό αποδεικνύεται από την εξαιρετικής ποιότητας γύρη καθώς και από το υψηλής διατροφικής αξίας νέκταρ που παράγει.

Το μέλι καστανιάς αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση μελιού, γιατί αν και θεωρείται ανθόμελο, έχει χαρακτηριστικά μελιού μελιτώματος καθώς παράγεται τόσο από το νέκταρ της καστανιάς όσο και από τις μελιτώδεις εκκρίσεις που παράγονται από την αφίδα που εγκαθίσταται στην κάτω επιφάνεια των φύλλων της καστανιάς, αλλά και πάνω στα εχινόμορφα κύπελλα που περιβάλλουν τους καρπούς της. Οι μελιτώδεις εκκρίσεις ξεκινούν τον Μάιο και συνεχίζονται μέχρι τον Ιούλιο.

Το καστανόμελο είναι ένα μέλι πολύ περιορισμένης παραγωγής και συλλέγεται κυρίως στις περιοχές της Μακεδονίας (Άγιο Όρος) και της Αρκαδίας. Ως προς το χρώμα του αυτό ποικίλει ανάλογα με τον τόπο προέλευσης από ανοικτό μέχρι σκούρο καφέ, ακόμα και μαύρο ή κοκκινωπό, όταν πρόκειται για μελίτωμα.

Το μέλι καστανιάς είναι ένα έντονα αρωματικό μέλι και διαθέτει μια χαρακτηριστική οσμή μεγάλης διάρκειας. Η γεύση του είναι και αυτή δυνατή, έντονη, ελαφρώς πικρή και με διάρκεια και συνοδεύει την δυνατή εντύπωση που προκαλεί το άρωμά του.

Μάλιστα, η γεύση και το άρωμα του μελιού καστανιάς είναι τόσο δυνατό και χαρακτηριστικό, που μια μικρή αναλογία του μπορεί να υπερκαλύψει τη γεύση άλλων μελιών. Στο μέλι καστανιάς βρίσκεται μεγάλη ποσότητα αψηλάφητων κόκκων γύρης και η δυνατή γεύση του οφείλεται σε αυτή ακριβώς τη μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων.

Η ελαφρά πικρή επίγευση του και το γεγονός ότι είναι ένα μέτριας γλυκύτητας μέλι καθιστούν το καστανόμελο τέλειο για συνδυασμούς γεύσεων ,όντας, ένα υπέροχο συνοδευτικό για ψητά κρέατα και καπνιστά τυριά. Το μέλι καστανιάς παραμένει σε ρευστή μορφή χωρίς να κρυσταλλώσει, για μεγάλο χρονικό διάστημα(1-2 χρόνια), γιατί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και χαμηλά ποσοστά γλυκόζης.

Τρόποι αποστολής
Θεσσαλονίκη δωρεάν διανομή με minimum παραγγελία 2 κιλών.

Για την υπόλοιπη Ελλάδα
Για δέμα 2-3 κιλά:
Έξοδα μεταφορικών 3€ , για κάθε επιπλέον κιλό 1€.
Έξοδα αντικαταβολής 2,5€.

Τελική Χρέωση: Από 6 - 10€ ανάλογα τη συσκευασία
Συσκευασία 500γρ 6 ευρώ
Τύπος Υπηρεσίας: Πώληση Τροφίμων
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Επικοινωνίας
Περιφέρεια: Κεντρική Μακεδονία

Προνόμια Πωλητή

Πωλητής με μεγάλη προσφορά στην ομάδα
Πωλητής με μεγάλη χρονική διάρκεια
Μακεδονικές Μέλισσες
Μέλος εδώ και: 1 έτος
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Δείτε όλα τα προϊόντα/αγαθά
306 * * * * * * * * *
Προσθήκη στα αγαπημένα
Προσθήκη στη σύγκριση
Αναφορά κατάχρησης

Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.

Ελευθέρου Ανθρώπου 86, Γλυφάδα, Αθήνα, Ελλάδα
Ακολουθήστε μας και στα Social Media
© 2022 FarmerPlace. All rights reserved. Created by GK