Αποτελεί την πιο διαδεδομένη κατηγορία μελιού και μάλιστα ξεπερνάει το 65% της παραγωγής στην Ελλάδα. Προέρχεται από μελιτώδεις εκκρίσεις και προτιμάται από τους καταναλωτές διότι η κρυστάλλωση είναι σπάνια και δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό.
Χαρακτηριστικά: Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά εξαιτίας των ποικίλων ουσιών που συνυπάρχουν. Διαθέτει μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο, κάλιο και βοηθάει στην καταπολέμηση των φλεγμονών.
Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες είναι αξεπέραστες. Το χρώμα του εξαρτάται ανάλογα με την περιοχή και την χρονική διάρκεια με συνηθέστερη την χρυσαφί απόχρωση.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.