Η ρίγανη (Ορίγανον το κοινό, Origanum vulgare), είναι ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά αρωµατικά και φαρµακευτικά φυτά. Απαντάται σε όλες σχεδόν τις παραµεσόγειες χώρες τις Ευρώπης και της Αφρικής, αλλά και στις εύκρατες ζώνες της Ασίας και της Αµερικής. Η γεωγραφική κατανοµή (γεωγραφικό µήκος και πλάτος, υψόµετρο) φαίνεται ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην ποσότητα του αιθερίου ελαίου και την ποιότητά της ρίγανης. Η διαφοροποίηση που παρατηρείται έχει να κάνει κυρίως µε τις διαφορετικές κλιµατικές συνθήκες που επικρατούν στις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Η ρίγανη υπήρξε γνωστή από την αρχαιότητα, την θεωρούσαν τόσο σπουδαία ώστε το όνοµα ορίγανον προέρχεται από τις λέξεις όρος (βουνό) και γάνος (λαµπρότητα), δηλαδή φυτό που λαµπρύνει το βουνό. Κατά την Οµηρική εποχή επικράτησε να λέγεται οριγανίον εκείνος που έτρωγε ρίγανη. Οι αρχαίοι τοποθετούσαν στους τάφους ρίγανη γιατί πίστευαν ότι ο νεκρός κοιμάται ήσυχα. Η ρίγανη είναι φυτό πολυετές και η εξάπλωσή της απαντάται σχεδόν σε όλα τα µήκη και τα πλάτη της Ελλάδας κυρίως σε ορεινές και ηµιορεινές περιοχές. Το είδος Origanum vulgare έχει τη µμεγαλύτερη εξάπλωση και είναι το πλέον ποικιλόμορφο «είδος ρίγανης» στην Ελλάδα. Οι Ελληνικοί πληθυσμοί του είδους αυτού διακρίνονται σε τρία υποείδη, ssp. vulgare, ssp. hirtum και ssp. viridulum. Το πιο διαδεδομένο από τα τρία υποείδη είναι το ssp. hirtum (γνωστό διεθνώς ως ελληνική ρίγανη) και έχει τη µμεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αιθέρια έλαια. Tο υποείδος αυτό θεωρείται διεθνώς ως το καλύτερο «είδος ρίγανης», γνωστό µε την εμπορική ονομασία ελληνική ρίγανη (Greek oregano) για αυτό είναι και η πιο περιζήτητη, έχοντας άριστη ποιότητα.
Η μοναδική καινοτόμα πλατφόρμα Ελλήνων Παραγωγών και Καταναλωτών.